GRUP TRENCADANSA

Trencadansa s’ha format el 2015 per iniciativa d’un grup d’amants de la música i el ball tradicionals d’arreu de Catalunya que miren de centrar-se en l’estudi de peces ballables des d’un punt de vista històric, i per això s’han proposat reconstruir danses i balls populars catalans per tal d’arribar al seu estadi més originari, anterior a la folklorització. L’objectiu és arribar a unes formes que no estiguen condicionades per criteris d’estilització escènica i que permeten l’expressió més espontània i el gaudi del ball.

Així mateix, també vol recuperar els conjunts instrumentals que feren possible estos gèneres i músiques abans de la irrupció de la cobla. Parlem de formacions com ara la mitja cobla o la cobla de tres quartans, la gaita i el tabal, la rondalla de corda, i instruments com la gralla, el flabiol, l’acordió diatònic o el pandero quadrat.

Amb el desig d’adaptar-se a l’escenari, Trencadansa s’ha volgut presentar amb una proposta que pogués contextualitzar, a través de la indumentària històrica, una època: el segle XIX, i un país: Catalunya, al marge de la imatge estereotipada del “folklorisme” o “tipisme”. Cal advertir que no necessàriament hi haurà sempre una correspondència entre esta indumentària i el marc cronològic en què suposadament eren vigents les manifestacions musicals que es mostraran.

Al capdavall, la intenció de Trencadansa és mostrar la varietat del folklore coreograficomusical català a través de les diferents músiques, instruments, balls i danses. Us convidem, per tant, a gaudir dels balls de festa major (balls plans, balls de coques, dansades, contrapassos, sardanes...), danses rituals (balls de cascavells, de bastons...) i balls acíclics (jotes, boleros, fandangos, agarrats...) que trobem arreu del nostre país.

Més informació:

Telèfon de contacte: 617.95.48.01 (Miquel)
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.