Espai de So

espai de so

CATALÀ/VALENCIÀ [OCCITAN ARANÉS cap enjós / CASTELLANO abajo / ENGLISH below]


Espai de So és una associació de recerca i difusió etnogràfica, amb seu a Tortosa (Catalunya), formada per diferents professors, músics i/o investigadors de Catalunya i del País Valencià vinculats a la música, l’organologia i el ball tradicionals.


A banda de la tasca d’investigació, Espai de So té com a objectiu fer arribar a les persones interessades un ampli ventall d’activitats centrades en l’ensenyament i la difusió del patrimoni etnomusical de la Catalunya occidental (Terres de l’Ebre, Priorat i Terres de Lleida), el nord del País Valencià i l’Aragó catalanoparlant, el qual considerem que encara és bastant desconegut.


El nostre projecte s’articula en tres eixos: la recerca, la formació i la difusió del patrimoni etnomusical d’este territori i les nostres activitats van dirigides tant a qualsevol particular com a grups de danses, colles de dansadors i dansadores de “dansades” o “jotes” de plaça, colles de dolçainers, bandes de música, comissions de festes, associacions de veïns, col·legis i instituts, ajuntaments, conservatoris de música i dansa, entitats etnogràfiques, universitats, museus, etc.


Entre les activitats que duem a terme hi ha:


• Tallers i exposicions d’instruments tradicionals
• Tallers i cursos de cant improvisat (jota i altres gèneres improvisats)
• Tallers de ball i dansa tradicionals
• Conferències i xarrades sobre el patrimoni etnomusical
• Treballs d’assessorament, investigació i coordinació destinats a la recuperació, restauració i revitalització de balls-danses de festa major locals (“balls de coques”, “dansades”, “capdeballs”, “jotes” de plaça…).
• Publicacions i altres materials sobre el patrimoni etnomusical
• Passarel·les d’indumentària tradicional i històrica


Des de la nostra entitat hem impulsat la creació de la formació musical “Rondalla dels Ports”, l’Escola de Música Tradicional Ebrenca “Lo Canalero” a Roquetes (Baix Ebre), el Campus de Patrimoni Etnomusical “Ebrefolk” de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre) i els festivals Ebrefolk a diverses localitats catalanes, valencianes i aragoneses.


Espai de So ha participat, entre altres, en el Smithsonian Folklife Festival (Washington, EE.UU, 2018) amb un estand d’instruments tradicionals, tallers i actuacions musicals i en la confecció del web tradmusic.eu per a l’ensenyament d’nstruments tradicionals, i, així mateix, ha coordinat la Trobada de Sonadors del Ir Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana (Falset, Catalunya, 2018) o les I Jornades Argentino-Uruguaines de Patrimoni Etnomusical Català, Valencià i Balear (Montevideo, Rosario, Buenos Aires i Santiago de Xile, 2022).


MÉS INFORMACIÓ:
Telèfons de contacte: 616.410.254 (Lluís) i 658.46.37.06 (Sergi) Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Orange Simple Travel Facebook Video   Orange Simple Travel Facebook Video 1  Orange Simple Travel Facebook Video 4


OCCITAN ARANÉS [CASTELLANO abajo / ENGLISH below]

“Espai de So” ei ua associacion de recèrca e difusion etnografica, damb sedença a Tortosa (Catalonha), formada per diferenti professors, musicians e/o investigadors de Catalonha e deth País Valencian restacadi ara musica, era organologia e eth balh tradicionaus.


A banda deth prètzhèt d'investigacion, “Espai de So” a coma objectiu hèr a arribar enes persones interessades un ample ventalh d'activitats centrades en ensenhament e era difusion der auviatge etnomusical dera Catalonha occidentau (Tèrres dera Ebre, Priorat e Tèrres de Lhèida), eth nòrd deth País Valencian e er Aragon catalanfon, eth quau consideram qu'encara ei fòrça desconeishut.


Eth nòste projècte s'articule en tres èishs: era recèrca, era formacion e era difusion der auviatge etnomusical d'aguest territòri e es nòstes activitats van dirigides tant a persones particulares coma grops de dances, còlhes de dansadors e dansadores de “dansades” o “jotes” de plaça, còlhes de dolçainers/grallers, bandes de musica, comissions de hèstes, associacions de vesins, collègis e instituts, ajuntaments, conservatòris de musica e dança, entitats etnografiques, universitats, musèus, eca.


Entre es activitats que amiam a tèrme i a:


• Talhèrs e exposicions d'estruments tradicionaus
• Talhèrs e corsi de cant improvisat (jota e d'auti genres improvisadi)
• Talhèrs de balh e dança tradicionau
• Conferéncies e charrades sus er patrimòni etnomusical
• Trabalhs d'assessorament, investigacion e coordinacion destinada ara recuperacion, restauracion e revitalizacion de balhs-dances de hèsta major locau (“balls de coques”, “dansades”, “capdeballs”, “jotes” de plaça…).
• Publicacions e d'auti materiaus sus er auviatge etnomusical
• Passarèles d'indumentària tradicionau e istorica


Dempús dera nòsta entitat auem impulsat era creacion dera formacion musicau “Rondalla des Ports”, era Escòla de Musica Tradicionau Ebrenca “Lo Canalero” a Roquetes (Baish Èbre), eth Campus de Patrimòni Etnomusicau Ebrefolk de Móra d'Ebre (Ribèra d'Ebre) e es hestivaus Ebrefolk a diuèrses localitats catalanes, valencianes e aragoneses.


“Espai de So” a participat, entre d’auti, en Smithsonian Folklife Festival (Washington, EE.UU, 2018) damb un estand d'estruments tradicionaus, talhèrs e accions musicaus e ena confeccion deth web tradmusic.eu entad ensenhament d’estruments tradicionaus e, atau madeish, a coordinat era “Trobada de Sonadors” der Ir Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana (Falset, Catalonha, 2018) o es I Jornades Argentino-Uruguaianes de Patrimoni Etnomusical Català, Valencià i Balear (Montevideo, Rosario, Buenos Aires e Santiago de Chile, 2022).


MÈS INFORMACION:
Telefòns de contacte: 616.410.254 (Lluís) e 658.46.37.06 (Sergi)
Corrèu electronic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

IMG 20210523 WA0013 IMG 20210612 113307 IMG 20210720 001550 845

 


CASTELLANO / ESPAÑOL [ENGLISH below]

“Espai de So” es una asociación de investigación y difusión etnográfica, con sede en Tortosa (Cataluña), formada por diferentes profesores, músicos y/o investigadores de Cataluña y del País Valenciano vinculados a la música, la organología y el baile tradicionales.


A parte de la tarea de investigación, “Espai de So” tiene tiene como objetivo hacer llegar a las personas interesadas una amplia variedad de actividades centradas en la enseñanza y la difusión del patrimonio etnomusical de la Cataluña occidental (Terres de l'Ebre, Priorat y Terres de Lleida), el norte del País Valenciano y el Aragón catalanohablante, el cual consideramos que todavía es bastante desconocido.


Nuestro proyecto se articula en tres ejes: la investigación, la formación y la difusión del patrimonio etnomusical de este territorio y nuestras actividades van dirigidas tanto a personas particulares como a grupos de danza, grupos de bailadores de “dansades” o “jotes” de plaza, grupos de dulzaineros, bandas de música, comisiones de fiestas, asociaciones de vecinos, colegios e institutos, ayuntamientos, conservatorios de música y danza, entidades etnográficas, universidades, museos, etc.


Entre las actividades que llevamos a cabo tenemos:


• Talleres y exposiciones de instrumentos tradicionales
• Talleres y cursos de canto improvisado (jota y otros géneros) improvisados)
• Talleres de baile y danza tradicionales
• Conferencias y exposiciones sobre el patrimonio etnomusical
• Trabajos de asesoramiento, investigación y coordinación destinados a la recuperación, restauración y revitalización de bailes y danzas de fiestas mayores locales (“balls de coques”. dansades”, “capdeballs”, “jotas” de plaza…).
• Publicaciones y otros materiales sobre el patrimonio etnomusical
• Pasarelas de indumentaria tradicional e histórica


Desde nuestra entidad hemos impulsado la creación de la formación musical “Rondalla dels Ports”, la Escuela de Música Tradicional Ebrenca “Lo Canalero” y Roquetes (Baix Ebre), el Campus de Patrimonio Etnomusical “Ebrefolk” de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) y los festivales Ebrefolk en diversas localidades catalanas, valencianas y aragonesas.


“Espai de So” ha participado, entre otros, en el Smithsonian Folklife Festival (Washington, EE.UU., 2018) con un estand de instrumentos tradicionales, talleres y actuaciones musicales y en la confección de la web tradmusic.eu para la enseñanza de instrumentos tradicionales y, asimismo ha coordinado la “Trobada de Sonadors” del Ir Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana (Falset, Cataluña, 2018) o las I Jornadas Argentino-Uruguayas de Patrimonio Etnomusical Catalán, Valenciano y Balear (Montevideo, Rosario, Buenos Aires y Santiago de Chile, 2022).


MÁS INFORMACIÓN:
Teléfonos de contacto: 616.410.254 (Lluís) y 658.46.37.06 (Sergi)
Correo electrónico: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

IMG 20180705 153236   WhatsApp Image 2024 06 24 at 19.47.27 3   trashed 1717608482 FB IMG 1696189900919

 


ENGLISH

“Espai de So” is an association for ethnographic research and difussion, based in Tortosa (Catalonia), formed by different professors, musicians and/or researchers from Catalonia and the Valencian Country linked to traditional music, organology and dance.


The research group, “Espai de So”, aims to provide interested people with a wide range of activities focused on teaching and disseminating the ethnomusical heritage of western Catalonia (Terres de l'Ebre, Priorat and Terres de Lleida), the north of the Valencian Country and Catalan-speaking Aragon, which they consider to be quite unknown.


Our project is divided into three main areas: research, training and difusion of the ethnomusical heritage of this territory, and our activities are directed both to individuals and to dance groups, dance groups and dancers of “dansades” or “jotes” in the square, groups of dolçainers/grallers, music bands, festival committees, neighbourhood associations, colleges and institutes, town councils, music and dance conservatories, ethnographic entities, universities, museums, etc.


Among the activities that are scheduled to take place there are:


• Workshops and exhibitions of traditional instruments
• Workshops and courses on improvised singing (jota and other improvised genres)
• Workshops on traditional ball and dance
• Conferences and parties on ethnomusical heritage
• Workshops on 'assessment, research and coordination aimed at the recovery, restoration and revitalization of local major festival balls-dances (“balls de coques”, dansades”, “capdeballs”, “jotes” in the square…).
• Publications and other materials on ethnomusical heritage
• Traditional and historical clothing catwalks


From our organization we have promoted the creation of the band “Rondalla dels Ports”, “Lo Canalero” School of Traditional Music in Roquetes (Baix Ebre), the “Ebrefolk” Ethnomusical Heritage Campus of Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) and the Ebrefolk festivals in various Catalan, Valencian and Aragonese towns.


“Espai de So” has participated, among others, in the Smithsonian Folklife Festival (Washington, USA, 2018) with a stand of traditional instruments, workshops and musical performances and in the creation of the website tradmusic.eu for teaching traditional instruments, and has also coordinated the “Trobada de Sonadors” of the First Congress of the Jota in the Territories of Catalan Speaking (Falset, Catalonia, 2018) or the “I Jornadas Argentino-Uruguayas de Patrimonio Etnomusical Catalán, Valenciano y Balear” (Montevideo, Rosario, Buenos Aires and Santiago de Chile, 2022).


MORE INFORMATION:
Contact phone numbers: 616.410.254 (Lluís) & 658.46.37.06 (Sergi)
Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 IMG 20190501 WA0005  Orange Simple Travel Facebook Video 2  WhatsApp Image 2024 06 24 at 19.47.26 2

WhatsApp Image 2024 06 24 at 19.47.27 5    WhatsApp Image 2024 06 24 at 19.47.27 6