Espai de So

espai de so

 

Espai de So és una associació de recerca i difusió etnogràfica, amb seu a Tortosa, de la qual formen part diferents professors, músics i/o investigadors de Catalunya i del País Valencià relacionats amb la música i el ball tradicionals.

A banda de la tasca d’investigació (que duen a terme alguns dels seus membres dins de l’àmbit esmentat), Espai de So té com a objectiu fer arribar a les persones interessades un ampli ventall d’activitats centrades en l’ensenyament i la difusió del patrimoni etnomusical de les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre, Montsià (Catalunya), Matarranya-Mesquí (Aragó) i Maestrat i Ports (País Valencià), el qual, considerem encara prou desconegut.

El nostre projecte s’articula en tres eixos, la recerca, la formació i la difusió del patrimoni etnomusical d’este territori, i per això les nostres activitats van dirigides tant a qualsevol particular com a grups de danses, colles de dansadors i dansadores de “dansades” o “jotes” de plaça, colles de dolçainers, bandes de música, comissions de festes, associacions de veïns, col•legis i instituts, ajuntaments, consells comarcals, conservatoris de música i dansa, etc.

Entre les activitats que duem a terme hi ha:

  • Tallers d’instruments tradicionals
  • Tallers i cursos de cant versat (jota i altres gèneres improvisats)
  • Tallers de ball tradicional
  • Conferències i xarrades sobre el patrimoni etnomusical
  • Treballs d’assessorament, investigació i coordinació destinats a la recuperació, restauració i revitalització de balls-danses de festa major locals (“dansades”, “capdeballs”, “jotes” de plaça…).
  • Redacció i publicació d’articles i altres materials sobre el patrimoni etnomusical en revistes locals, comarcals, etc.
  • Passarel•les d’indumentària tradicional i histórica
  • Muntatge i configuració d’exposicions

Dins de la nostra entitat hem impulsat la creació de la formació musical “Rondalla dels Ports” i també l’Escola de Música Tradicional Ebrenca “Lo Canalero” a Roquetes (Baix Ebre) i l’Ebrefolk. Campus de Música i Ball Populars de les Terres de l’Ebre, Matarranya i Nord Valencià a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre).

Més informació:

Telèfon de contacte: 616.410.254 (Lluís) i 658.46.37.06 (Sergi)
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (Lluís) / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (Sergi)