12é EBREFOLK 2024 
Campus de Patrimoni Etnomusical de les Terres de l'Ebre,
Nord Valencià i Matarranya
 
 Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre). Del dijous 11 al diumenge 14 juliol.
 
   La Jana (Baix Maestrat). Divendres 14 i dissabte 15 de setembre.

 MATRICULA´T AQUÍ!! 

https://forms.gle/snaNzaPePBeiD4XU8

 

 

La cultura popular com a eina per a reforçar la cohesió territorial

Un any més tornem carregats d’il·lusions en aquesta nova edició de l’EBREFOLK.

Enguany, més que mai, volen que la segona setmana de juliol sigui un esclat de festa. És, per això, que ens hem esforçat per oferir-vos una programació el més variada possible que, com és habitual, busca la participació i el gaudir de tots aquells que us acostareu per Móra d’Ebre Pena-roja de Tastavins i la Jana en aquests dies. No debades, Ebrefolk és tradició i innovació, és festa i emoció, és passió i compromís.

Aquest campus, però, és especial per molt motius. Un d’ells seria perquè és un reflex d’allò que li ha ocorregut a moltes expressions de la cultura popular d’arrel tradicional a casa nostra: ens han arribat exhaustes i gairebé extintes a l’era actual de la globalització i, passat uns anys, han sigut motiu del redescobriment per una part de la societat, que s’ha emmirallat en elles com un producte de la seua idiosincràsia i, xino xano, han iniciat una nova revifalla embolcallada d’altres valors i funcions. Les Terres de l’Ebre, del Maestrat i del Matarranya gaudeixen d’una cultura tradicional rica i diversa que, molt sovint, ha esdevingut popular. I això, ha estat fruit de moltes factors, però essencialment de la voluntat i la capacitat integradora que és inherent en aquest tipus de manifestacions.

Les rondalles, els bureos i el ball de plaça, el cant improvisat, les cançons de pandero, les jotes, fandangos i boleros... volen esdevenir, ara més que mai elements d’aquesta cultura nostra i que són part de la identitat col·lectiva però també són un exemple de reforç de la cohesió de la seua societat.

Us animen a gaudir, a xalar com diem a les nostres contrades, d’aquests dies de festa al voltant de la música, la dansa i la cançó popular d’aquest part del país. Fem entre tots que Ebrefolk esdevingui una festa de germanor. Us hi esperem nombrosos!!!

 

 

CAMPUS EBREFOLK

Ebrefolk, Campus de Música i Ball Populars de les Terres de l’Ebre, Matarranya i Nord valencià és el títol d’una iniciativa de l’associació Espai de So que pretén difondre el patrimoni etnomusical de les terres banyades per l’Ebre i els seus afluents –un espai compartit per Aragó, Catalunya i el País Valencià– per mitjà de tallers, xarrades, actuacions musicals i exposicions al llarg de tres o quatre dies del mes de juliol a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre).

El Campus, creat l’any 2013, s’articula bàsicament en tallers destinats a tots aquells que vulguen acostar-se a un major coneixement de la cultura musical tradicional del territori, i són impartir per especialistes en la matèria.

Considerem que la identificació que la població d’estos territoris ha forjat al voltant de la jota és tota una fita, però este gènere musical que ha esdevingut un tret identitari, és només la punta de l’iceberg d’un patrimoni inmaterial ben fràgil i molt més ampli i desconegut. En este sentit, la nostra línia continua sent la de consolidar un punt d’encontre per a l’aprenentatge, l’intercanvi i la difusió de coneixements, la interrelació, la convivència i el treball de grup en un privilegiat entorn del territori catalanoparlant com són les seues comarques centrals.

Per això, els tallers de ball, cant i instruments tradicionals destinats als alumnes matriculats es complementen amb altres activitats formatives i lúdiques, obertes a tothom, com ara una ronda, una vetlada de versadors (poetes improvisadors), un bureo (sopar + ballada participativa).

MÉS INFORMACIÓ:

Sergi Masip: +34 658 46 37 06 (telèfon i whatsap)
Ferran Roca: +34 606 36 12 73 (telèfon i whatsap)
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  

 MATÍ 1


TARDE 1